www.EeckisDonna.blogg.se

2014-08-30
21:38:20

Funderingar kring ålder

Idag har jag sett i stort sett varenda ekipage som tagit sig genom (eller försökt) den svåra fälttävlansbanan på VM i Normandie. Jag fick några saker att fundera på.. Jag tänker inte sitta här och kommentera fälttävlan som sport, det är det alldeles för många dom gör ändå. Däremot vill och behöver jag lyfta upp en sak som gjorde mig glad! 
Jag blev glad när jag såg hur många ryttare som faktiskt valde att utgå av olika anledningar, trots hög press, trots faktumet att det var ett världsmästerskap så förvånades jag över hur många ryttare som faktiskt såg till sin hästs bästa och valde att avbryta ritten. Eloge! Det bevisar faktiskt att trots att man "utsätter" sin häst för, vad vissa kan tycka är plågsamt, så ser man ändå till dennes bästa. 

Precis så fungerar även distans-sporten. Jag skulle inte tvinga min häst att springa 5 mil i tempon hon inte skulle klara av. Och jag är alltid beredd att avbryta en ritt! 


Ytterligare en sak som jag reagerade på var att kommentatorerna på fälttävlans-VM uttryckte hästar kring 10 år som "ung-hästar" / "unga hästar". Jag fick en god förklaring till resonemanget då de anser att det tar så pass många år att träna kondis, hållbarhet, rutin och erfarenhet hos hästen. 
Detta förde dock mina tankar direkt över till transporten! 

En travhäst är "gammal och uttjänt" när den är 10 år: 

Är inte det sjukt så säg!? 
Jag har inte tänkt så förut.. 

Min Donna är 14 år gammal och jag är så glad över sådana som jag, som är villig att ge travhästen en chans trots att de är över 10 år och "värdelösa" i tränarnas ögon..

Att det kan skilja sig så mycket beroende på vilken gren man utövar. Inom distansen finns det "veteran" (18+) hästar som gått både långt och fort. 

Vad tänker ni när ni läser detta? 
2014-08-28
20:13:53

Trevlig dag

Njöt av vädret på en trevlig barbackatur på min fina springare idag, avslappnad och fin. Dags att tagga träning inför nästa och säsongens sista tävling 27/9:

Sedan blev det att umgås med Sanna, var och handlade lite, sen promenerade vi 2 av hennes hästar 5km: 2014-08-26
20:19:41

Promenad barbacka

Idag fick jag sällskap av Rebecka på marken (och jag passar då på att få med mig en av hundarna, idag var det Didas tur) så det blev en sväng barbacka 3,5km. 

Innan dess cyklade jag 8km med den andra hunden: 

Klart de måste vara med och synas ibland!