www.EeckisDonna.blogg.se

2014-03-31
22:49:55

Såna härliga dagar!

Igår fick fröken vila för matte hämtade hem sin nya dratransportbil:
 
Idag var jag och Donna ute och red tillsammans med Rebecka och Sessan,
när vi satte upp på stallplan så kändes Donna annorlunda, hon sökte sig neråt och skrittade i ett utmärkt fint tempo och började höja ryggen redan från start. Harmonisk och tillfreds med livet gick hon långsamt framåt med den nya betslingen. Andra gången jag rider på kimblewicket och hon verkar utan tvekan jäkligt nöjd med det! Så det blev en lång skritt-tur i solen med två fina hästar och trevligt sällskap =)
till och med när det blev "läskigt" så var hon ändå harmonisk.
 
 
Älskade häst tillsammans med kramgo husse:
 
 
 
2014-03-31
22:44:10

Bara vissa förstår det

I lördags när jag var ute och red så var Donna sjukt pigg, så jag tänkte jaja, gå i ditt tempo du! Det gick undan i skritten men jag lät henne bara knata på, sen lät jag henne trava i ett ganska högt tempo för att sedan gå ner till skritt igen. När vi sedan kom till en raksträcka så kände jag en övertaggad häst under mig så jag tänkte: "ja men varför inte" och la på en galoppskänkel och hon rullar in i en fin fin galopp och galopperade 7-8 språng innan jag saktade av. Lycka i hela kroppen och ett hjärta som slog volter!
Det är inte alla som förstår detta. Inte alla får känna den känslan när ens häst gör något "oväntat" i en positiv benämning.
Jag bara älskar min häst!
(som för övrigt var dyngsvett när vi kom tillbaka, så går det om man får gå i sitt eget tempo!)
2014-03-27
23:02:18

värk och stelhet

Idag kändes det som JAG hade blivit överkörd av en stor ångvält!
och dags för vila och återhämtning för fröken och mig då vi körde hårt pass igår.
 
Som ni kanske inte alla vet, så har jag min häst inackorderad på en gård tillsammans med två andra hästar, ett gotlandsruss som bara skrotar och en haflinger som en medryttare rider 2 dagar i veckan så ni kan tänka er att det är ganska tomt och ensamt både i stallet och på ridturer. Men idag fick jag höra att vi eventuellt ska få in en ny häst i stallet, och en RYTTARE TILL! woho, hjärtat slår volter och jag tycker det är så roligt! så nu håller vi alla tummar på sällskap =)
 
Detta är Sessan (som Rebecka rider):