www.EeckisDonna.blogg.se

2015-08-30
22:25:22

Första riktiga konditionspasset

Idag fick Donna lite extra omvårdnad. Känns som hon hamnat lite utanför rampljuset den senaste tiden! Så jag tog mig verkligen tid och ryktade henne i ungefär 1,5 timma, friserade svans och lite sånt. Sedan kom Jessica som hade köpt en ny sadel till sin häst så vi provade in den på hennes häst vilket tog en stund.
Sedan red vi ut en sväng tillsammans med planen att hålla lite tempo på en längre tur.
 
Vi red en runda i mitt vanliga träningstempo med mestadels trav, lite skritt och lite galopp. Donna var så himla positiv idag, hon travade fram med lätta steg och spetsade öron! Det märktes tydligt hur mycket hon saknat våra träningsrundor. Det är så roligt att rida en häst med en sådan inställning, inget bråk eller studs idag.
Hon kändes även ganska mjuk idag och problemet, jag lyfte här för ett tag sen med att rida på vänster sittben (läs inlägg här), var som bortblåst och det kändes verkligen liksidigt idag! Så jag kunde utan svårigheter sitta och växla mellan höger och vänster och få in en bra känsla i båda sittbenen. Skönt ska ni veta! det är verkligen de här småsakerna som betyder så mycket.
Snart är vi väl på banan igen!
Rundan blev närmare milen och vi höll ett tempo strax under 10km/h.
Så nu hoppas vi på ur-fräsch häst imorgon och inga känningar i frambenet!
Anledningen till att jag red utan min gps är för jag har varit så klantig att jag tappat bort laddaren till den... Så nu måste jag försöka hitta den eller alternativt åka och se om jag kan få tag i en ny som passar! Jag hade inte riktigt fokus på hur långt vi red och därför vet jag inte exakt, vilket jag brukar veta även om jag inte har gps på mig.
 
Imorgon tror jag att Mano får gå ett pass, hans sår såg bättre ut idag och förhoppningsvis läker det utan komplikationer under veckan. Jag tror dock att han har lite träningsvärk efter hoppträningen häromdagen, vilket jag själv också har!
2015-08-30
11:18:00

Distansträns

Men jag har ju glömt att berätta att mannen nu fått ett eget distansträns (eller ja, han är den första att få det, eftersom Donna inte fått något än!). Han gjorde sig bra snygg i den färgen och det var ett riktigt kap ska ni veta! Så nu är han redo för tävlingen nästa helg, som jag i och för sig inte heller har berättat att vi ska åka på!
Han ska gå T50 på Rimboritten 5/9, ni vet den där tävlingen jag skrev om för ett tag sen som är sponsrad av ATG där de ska utse bästa travare. Nu tror jag ju inte att vi har chans på det priset men vi ska ju i alla fall vara med och inte göra det så lätt för de andra, haha!
 
Däremot är det Donna som stått för Mano's anmälan hittills eftersom han inte hade licens och jag inte hann fixa det innan anmälan gick ut, men det är bara göra ett hästbyte.
 
Vi åker redan på fredag den 4/9 för att slippa så lång resa på morgonen. Vi åker då upp till nyfunna vänner utanför Uppsala. Det är rara Monica & hennes grom Malin som tar emot oss. Vi träffade dem första gången på romfarsritten där Monica skänkte ett par strumpor till mig som glömt ta med extra torra strumpor. Vi hade jätteroligt tillsammans och de var verkligen härliga tjejer!
Sedan sågs vi i Laxå igen och har hållt kontakten med varandra, och nu ska vi passa på att ses dagen innan tävlingen. Monica ska faktiskt också rida T50 med sin El Christo, så vi kommer dessutom starta samma klass.
 
Sofia följer med som trogen grom och sedan sluter Åse upp på tävlingsplatsen, dreamteam!
 
2015-08-30
00:23:16

Pay-and-ride DISTANSRIDNING

Den 27/9 anordnar Nerikes distansryttare en pay-and-ride i distansritt.
  • Pay and ride är för dig som är nyfiken på vad distansridning är.
    Du kommer att få hjälp av Nerikes distansryttarklubbs medlemmar före och efter ritten.
    Inga riktiga veterinärer kommer att användas utan medlemmar med lång tävlingserfarenhet agerar veterinär.
    Inga medlemskap, licenser eller Grönt kort krävs. Men vi rekommenderar att hästen är grund vaccinerad.
    Du kan välja mellan att rida 10 km eller 20 km (2x 10 km med obligatorisk vila på 30 min mellan slingorna). Startavgift 100 kr, oavsett sträcka.

 

Nyfiken? SE MER INFO PÅ LÄNKEN NEDAN!!

http://www5.idrottonline.se/NerikesDRK-Ridsport/Nyheter/Egnanyheter/Payandride279/