www.EeckisDonna.blogg.se

2015-08-30
22:25:22

Första riktiga konditionspasset

Idag fick Donna lite extra omvårdnad. Känns som hon hamnat lite utanför rampljuset den senaste tiden! Så jag tog mig verkligen tid och ryktade henne i ungefär 1,5 timma, friserade svans och lite sånt. Sedan kom Jessica som hade köpt en ny sadel till sin häst så vi provade in den på hennes häst vilket tog en stund.
Sedan red vi ut en sväng tillsammans med planen att hålla lite tempo på en längre tur.
 
Vi red en runda i mitt vanliga träningstempo med mestadels trav, lite skritt och lite galopp. Donna var så himla positiv idag, hon travade fram med lätta steg och spetsade öron! Det märktes tydligt hur mycket hon saknat våra träningsrundor. Det är så roligt att rida en häst med en sådan inställning, inget bråk eller studs idag.
Hon kändes även ganska mjuk idag och problemet, jag lyfte här för ett tag sen med att rida på vänster sittben (läs inlägg här), var som bortblåst och det kändes verkligen liksidigt idag! Så jag kunde utan svårigheter sitta och växla mellan höger och vänster och få in en bra känsla i båda sittbenen. Skönt ska ni veta! det är verkligen de här småsakerna som betyder så mycket.
Snart är vi väl på banan igen!
Rundan blev närmare milen och vi höll ett tempo strax under 10km/h.
Så nu hoppas vi på ur-fräsch häst imorgon och inga känningar i frambenet!
Anledningen till att jag red utan min gps är för jag har varit så klantig att jag tappat bort laddaren till den... Så nu måste jag försöka hitta den eller alternativt åka och se om jag kan få tag i en ny som passar! Jag hade inte riktigt fokus på hur långt vi red och därför vet jag inte exakt, vilket jag brukar veta även om jag inte har gps på mig.
 
Imorgon tror jag att Mano får gå ett pass, hans sår såg bättre ut idag och förhoppningsvis läker det utan komplikationer under veckan. Jag tror dock att han har lite träningsvärk efter hoppträningen häromdagen, vilket jag själv också har!