www.EeckisDonna.blogg.se

2015-02-28
16:59:12

Positiv & glad häst

Den här ridturen behövde jag! Skruttade runt höre i skritt och lite trav på en fantastiskt pigg och positiv häst. Kravlöst bara umgicks med varandra. 
Satte på hacket då jag faktiskt inte ridit med det på väldigt länge, Donna sjukt nöjd, hon gillar det! 

Ikväll blir det snack med Stina och mello. Imorgon är det Anki-träning. 

Ha en trevlig kväll! 
2015-02-25
23:45:08

Trafik och hästar

Det har ju varit en pågående aktiv debatt om hästar och trafik. Jag har inte satt mig in i den särskilt mycket då jag inte upplever trafiken som ett problem (än!?). Mitt problem är istället dessa krypande/stannande bilar som rent av förstör min träning! Donna blir lite "krypig i kroppen" om bilarna smyger nämligen. Och jag tycker bara det är bra när jag möter trafik ute på vägarna då min häst verkligen måste vara helt säker i trafiken då vi tävlar i trafik!
 
När jag var ute och red idag fick jag vinka fram 2 stycken bilar. Jag fick känslan av att förarna helst av allt skulle stannat/vänt,backat tillbaka eller bara försvunnit genom jorden. Jag brukar då vara ganska tydlig med hur jag vill ha det. Jag vinkar fram bilen och visar att det är helt okej att passera INNAN Donna börjar krångla såklart.
 
Det har hänt att jag försökt vinka förbi bilar vars förare ändå tvekar och ligger bakom och smyger, detta medför att Donna ibland börjar dansa runt på grusvägen och när hon väl börjat göra det så måste jag gå av vägen för att bilen ska komma förbi. Men så länge bilen rör sig framåt i en lagom (!!) hastighet så bryr hon inte inte ett smack.
 
Något jag förstått inte fungerar med Donna är att stanna. Blir hon tvungen att stå still när bilen ska passera så börjar hon trampa runt.
Ofta när man är ute och rider i trafiken och man blir mött av en bil så saktar man (de flesta) ner till skritt.
Detta har jag börjar ifrågasätta tillsammans med min vän Åse!
  • Varför ska jag sakta ner till skritt för att jag möter en bil på en grusväg där det är tillräckligt brett för 2 bilar att mötas?
  • Saktar jag ner till skritt för att jag möter en bil på tävling?
- Nej det gör jag inte.
 
 
 
Här är jag & Åse inne i samhället och rider:
 
2015-02-25
17:34:00

Kravlöst i solen!

Allt började lite spännande när jag skulle hämta Donna ur hagen. Hon kom fram till mig men när jag höjde grimman så drog hon iväg i full galopp och slängde med huvudet och blåste upp sig. Okej, tänkte jag.. Satte mig ner på huk, hon kom fram och jag fick klappa. Visade grimman igen och hon vände och sprang iväg. Jag satte mig ner igen och proceduren upprepades ytterligare en gång. Men jag hade hela dagen på mig och inga som helst krav så jag valde att sitta kvar. 
När hon sedan kom fram 4.e gången så fick jag klappa henne och när jag höll upp grimman så sänkte hon ned huvudet i den självmant. 
Detta visar ju tydligt att jag verkligen behöver umgås mer med henne... 

Tog god tid på mig i stallet och lät Donna äta innan. Sedan gjorde jag oss klara för en ridtur i det fina vädret. Bestämde mig redan i hagen för att ridturen skulle vara helt kravlös och enkel. 

Red på fina grusvägar bort mot fossilmuseet och vände sedan genom skogen. Vädret var strålande fint och marken bar! Kunde skymta en och annan vårblomma i diket. 

I skogen hade vi fortfarande snö bitvis:

Svårt att tro att båda bilderna tagits idag, men det har dom! 

Skrittade mestadels på långa tyglar och njöt av stunden tillsammans. Inga otrevliga incidenter eller bråk idag!