www.EeckisDonna.blogg.se

2015-10-30
22:01:48

två dagars träning

Igår bestämde jag mig för att rida ett pass i hagen på Mano, mörkret hade hunnit falla och jag ville inte rida iväg. Bestämde mig därför för att rida i hagen och använda mig av mina hemmabyggda "bommar" och cavalettistöd. Ställde upp dem på linje och tänkte rida 8.an samt volter.
 
Mano tyckte de såg fruktansvårt suspekta ut och var inte alls sugen på att ta sig nära dem överhuvudtaget så jag började med att miljöträna och försöka övertyga honom om att de inte skulle äta upp honom. Till slut vågade han faktiskt gå emellan dem men tar då ett jätteskutt framåt så jag nästan trillar i marken och knäcker till ryggen.. Aj.
 
Sedan vågade han till och med gå över dem så jag kunde påbörja min övning ordentligt. Arbetade runt i skritt och när han "slutade" lyssna och slutade lyfta benen påbörjade vi en väldigt simpel men väldigt bra övning: halt, skritt 5 steg, halt, skritt 5 steg, halt, skritt 3 steg, halt osv. Helt plötsligt var han med mig igen och började trampa på med bakbenen ordentligt!
 
Avslutade passet med att tänka trav, trava något/några steg och sakta av.
 
Mano skötte sig kanonbra och jag är enormt nöjd över oss båda!
 
Idag blev det en längre uteritt i enbart skritt i bäckmörkret tillsammans med Gläntan & Carro. Mano skötte sig även bra idag, ingen hets. Enda som hände var att det finns ett ställe han inte vill gå förbi, där det är en hönsgård, men jag har fått tipset att backa honom när han inte vill gå framåt och då gick det alldeles utmärkt! Han är så lustig, för efteråt är det som att han tittar på mig och frågar:
-"lurade du mig nu?"
 
Mano börjar greppa skillnaden mellan skänklarna och dess betydelse nu, det känns som ett enormt framsteg!
 
2015-10-27
21:46:58

Manos tuffa pass i ridhuset

Mano fick gå ett pass i ridhuset igår, vilket medförde den korta skritt-turen idag.
 
Jag red en övning med honom som jag ridit för Anki, jag minns dock inte namnet på den!
Jag värmde upp genom att bara rida helt "vanligt" på det som är rödmarkerat och övade både Mano och mig själv på att ha honom på yttertygel. Sedan lade jag in halter mellan konerna för att få honom att vara uppmärksam på mig (hela övningen gjordes i skritt). Emellanåt valde jag att rida rätt upp (svart markering) och koncentrera mig på rakriktning samt halt mellan konerna.
När Mano började kännas bra började jag att göra förflyttningarna mot mitten i skänkelvikning/sidförande och till min förvåning gick det bättre än jag hade velat tro! Mano förstod men klarade inte av att förflytta sig så många steg som denna övning "kräver" så jag valde att svänga upp tidigare för att få 3-4 steg sidförande, rakrikta och sedan 3-4 steg sidförande igen.
 
Jag avslutade passet med lite trav på volt men där blev han springig och ville mest studsa och galoppera vilket gjorde att jag fick koncentrera mig på att få honom att bara slutföra volten då han tyckte att han var färdig och drog mot utgången.
Väldigt nöjd med passet ändå!
2015-10-27
21:34:53

Donna promeneras igång

Donna är fortfarande inte helt okej men skrittas för hand från och med igår, det blev verkligen en mysig stund tillsammans där hon dock uppvisade lite tecken på att energidepåerna är något överfyllda för tillfället.
Sedan är det konsekvent stretch som gäller, så hoppas vi att hon blir bättre!
 
Idag skulle båda hästarna skrittas ca 20 minuter var, och om matte både har tidsbrist och motivationsbrist så kan man slå två flugor (eller i detta fall hästar) i en smäll! Så jag bestämde mig för att prova ha Donna som handhäst. Jag har aldrig provat detta förut men eftersom båda dessa två är snälla så vågade jag mig på det och ni kan ju se att det gick bra på filmen nedan. Bara Mano som kan sura ibland som ni ser:
På den nedersta bilden ser Donna verkligen liten ut i jämförelse till Mano!
Har inte tyckt att det varit så himla stor skillnad på dem, men det är det nog..