www.EeckisDonna.blogg.se

2017-02-03
23:29:16

Enormt stort mål i sikte!

Ridningen har liksom rullat på den sista tiden, båda hästarna har fått röra sig regelbundet. Donna har varit mer tillfreds med livet när hon haft hackamore på än med bett (har sedan en tid misstänkt tandproblem) och så har jag ridit en del i en annan sadel. Det har flutit på och hon har varit nöjd. Idag hade vi ett bokat tandläkarbesök med Donna, och det var ju tur! Stackarn hade dragit på sig både tandfraktur och spricka. Enligt tandläkaren skall dock inte dessa problem varit något hinder för bett osv. Men förmodligen (läs förhoppningsvis) är det dessa problem som gjort att hon varit motsträvig i ridningen. Men nu är de åtgärdade och om 6 månader ska vi göra en koll till! Så nu får vi fortsätta jobba på. Jag kommer ha hackamore en vecka till i alla fall, så hon vänjer sig med den nya känslan i munnen. sedan fortsätter jag massera hennes stelheter och ska ha ut massör i veckan som ska gå igenom hennes problemområden, så hoppas vi att vi snart är på rätt köl igen.
 
Mano har jobbat på bra han också. Däremot var han väldigt tjafsig igår när vi tog ett pass i ridhuset, han hade däremot inte sin bästa dag. Han hängde mest i högertygeln till en början men till sist fick vi till det! Men då hade min iPhone bestämt sig för att det var för kallt för att funka så det blev bara film på "det som gick mindre bra". Fast å andra sidan är ju de "sämre stunderna" bättre än de varit!
Efter ridpasset blev det lite massage och mys.
 
 
Det stora målet vi har i sikte nu är Pålsbodaritten, en clear round 42km med BÅDA hästarna! Sofia ska rida Donna och jag ska rida Mano är tänkt. Så nu är planeringen i full gång, för det är ju inte fasligt långt dit. Det är en liten tävling med endast 20 starter (vilket funkar bra för oss) och sen ligger det ju nästan hemma så det blir inte så långt att åka heller.
Det var tur att vi "hängde på låset" när anmälan öppnade, för efter 42 sekunder var hela tävlingen full!
Vicktoria var och hälsade på oss häromdagen med sin Berka också, det blev en jättemysig tur i skogen med Donna och Berka.
Berka är nominerad på galan imorgon till årets prestation häst, det är ascoolt!! Jag fick även låna en sadel till Mano från henne så nu hoppas jag att den fortsätter ligga bra, i alla fall ett tag.
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: