www.EeckisDonna.blogg.se

2015-09-30
18:25:26

Hästmänniskor & människor med häst. Skillnad?

Hästmänniskor & människor med häst. Skillnad?
 
Jag tänkte att jag skulle berätta om en slags teori jag har. Jag delar upp människor som sysslar med hästar i två grupper när jag diskuterar, för jag tycker att det är viktigt att skilja på folk och folk!
 
Jag kommer inte ihåg när eller hur detta slog mig, men det var en dag när jag och en kompis satt och pratade om just aktiva människor inom ridsporten. Jag försökte förklara för min kompis vad jag menade och kunde inte uttrycka mig bättre än att det finns två kategorier med personer inom ridsporten och det är kort och gott:
  1. Hästmänniskor
  2. människor med häst.

Hästmänniskor är just såna personer man menar när man pratar om hästmänniskor. Intrigsökande, avundsjuka och mycket speciella människor. Det är ofta dessa människor som ger ridsporten "dåligt rykte", de som beter sig mer eller mindre som aktivister, ser ner på andra för att de ej har märkesutrustning, för dålig häst, för man tycker annorlunda mot dem och som sätter sig själv och sitt liv i centrum utan att ta hänsyn till andras åsikter eller hur de valt att handskas med sina hästar osv, osv, osv. För en hästmänniska är hästlivet mer eller mindre alltid på blodigt allvar. Ofta uppfattas dessa människor som besserwisser och kan och vet allt, typ! 

Jag tycker att det är så tråkigt att läsa på diverse forum om att "hästmänniskor inte är riktigt kloka i huvudet, följer inte regler, visar ingen hänsyn och är allmänt dumma i huvudet". Det finns rötägg som tror de äger både väg och värld ja, men dra inte alla över samma kam! Jag skulle vilja säga att det är många hästmänniskor som förstör för de tillhörande grupp nummer 2, nämligen människor med häst.

Människor med häst är precis just det. En människa som äger en eller flera hästar. En människa som inte bryr sig om att ha det allra senaste, som inte ser ner på andra för att de rider sämre eller har en exteriört sämre häst. En människa som lever för sin/-a hästar och som ser till att de mår bra utan att linda in dem i bubbelplast. En människa som låter sin häst både arbeta och ha kul. Älskar sin häst urskillingslöst även fast den rullar ner sig i leran vareviga dag utan täcke! En människa som ser glädjen i att arbeta med hästar och som inte tror att den vet och kan allt. 


Jag har lyft denna "teori" med en del av mina vänner och det är oerhört många som bekräftat detta och sagt att äntligen finns det en särskiljning på folk och folk inom hästvärlden. Även icke hästiga människor har bekräftat att denna "teori" är vettig! 

2015-09-29
09:46:00

Visste du att?

...Hästar har de största ögonen av alla djur som lever på land
 
Detta hade jag själv inte en aning om.
Fast nu inser jag ju att det är ganska trovärdigt för jag kan inte
komma på något djur med större ögon!
2015-09-29
01:13:31

Måndagstur i värmen

Idag kom sommarvärmen tillbaka kändes det som!
Då passade jag och Carro på att ta oss en tur. Jag lade på sadeln jag lånat som jag bara skrittat i, för att prova den mer ordentligt! Det blev en väldigt rolig och trevlig ridtur med pigga hästar och Donna låg verkligen på hacket. Idag var en sån där dag som jag förstår varför jag annars rider med bett! Men allt gick bra och hästarna skötte sig bra trots lite hemåt-studs från Donnas sida. Hon har verkligen börjat med detta när vi hamnar på hemväg..
 
Sadeln var i alla fall skön, verkar ligga bra på Donna och jag får känslan av att hon rör sig mer fritt med den här sadeln än hon gjort på länge! jag vet inte om det är inbillning och/eller önsketänkande men Carro tyckte också hon såg skillnad.
Så ja, jag har förmodligen och förhoppningsvis en sadel till helgen då!
Då åker vi till Kristinehamn och startar säsongens sista tävling, T50 på Kristinehamnsritten.
 
 
Vi på prisutdelning på förra årets tävling i Kristinehamn (i orange) där vi lyckades ta hem en tredjeplacering: